Selskapet er solgt til det multinasjonale konsernet Presto AB, men daglig leder Jarle Ragnar Meløy opplyser i pressemeldingen om salget at de ansatte i Alsvåg blir med videre.

Ifølge pressemeldingen ble salget for en ikke oppgitt sum sluttført i Bodø sist uke. Representanter for det svenske konsernet møtte og signerte avtalen med hovedaksjonær Ivar Andre Simonsen Simonsen og daglig leder Jarle Ragnar Meløy.

– Salgssummen er beregnet ut fra en forventet omsetning på 60 millioner kroner i 2024, med et resultat på 10 millioner. I tillegg er verdien av vår egenutviklede programvare inkludert i salget. Så dette er en stor avtale, uttaler styreleder og hovedaksjonær Simonsen.

Han har sammen med daglig leder Jarle Ragnar Meløy, forpliktet seg til å fortsette i KoS også etter overtakelsen.

Jarle Ragnar Meløy overtok som daglig leder for selskapet i fjor etter at han sluttet som kommunedirektør i Øksnes kommune.

I Alsvåg holder selskapet til i «cerpusbygget», samlokalisert med Alsvåg skole.

Alsvåg-kontoret blir med videre

Ifølge pressemeldingen har partene i flere måneder jobbet med salget. Under sitt nye svenske eierskap skal Kurs og Sikkerhet fortsette å ha hovedkontor på Alstad i Bodø. Ansatte blir med videre, og Presto har en forventning om fortsatt vekst i selskapet.

Kurs og Sikkerhet opplyser å tilby femti ulike kurstyper, fordelt på femten hovedkategorier. I fjor skal 10.000 elever ha tatt kompetansebevis gjennom selskapet, etter å ha fullført kurs og bestått eksamen.

Selskapet leverer utdanning av maskin-, truck- og kranførere, HMS-kurs, akvakultur, brannvern, arbeidsvarsling, elektro og automasjon, pluss dokumenterte kurstyper som stillasbygging, varme arbeider og farlig håndverktøy over hele landet.

Multinasjonalt konsern

Foto: Kurs og Sikkerhet AS

Presto AB har siden 2019 ekspandert raskt og gjort oppkjøp av 43 selskaper. De er et multinasjonalt konsern som omsetter for 2,6 milliarder kroner og har 1.500 ansatte i fem land, og en strategi om å kjøpe selskaper som kan utvikle kjernevirksomheten.

I 2022 kjøpte Presto opp Oslo-selskapet Trygg Kurs, og i 2023 ble Arcos i Tromsø kjøpt opp.

– Vi får nå søsterselskaper i Oslo og Tromsø som ikke direkte konkurrerer med oss, fordi vi tilbyr ulike typer kurs. Dermed vil vi ikke kannibalisere hverandre. Vi kan bare samarbeide og gjøre hverandre gode. Den samlede kursporteføljen som våre tre selskaper har, er det ingen i Norge som kan slå. Egentlig er det helt vanvittig hvilken bra match vi er gjennom fellesskapet i Presto-familien, uttaler styreleder Simonsen om oppkjøpet.